TILBURG | NIEUWS | In het kader van het Ersmusfestival vindt er dinsdag 12 november op de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek een debat plaats over de invloed van sociale media op politiek en journalistiek. Voor- en tegenstanders kruisen in Tilburg de degens:
Bart Brouwers: als (vertrekkend) hoofdredacteur van dichtbij.nl hecht hij veel waarde aan het contact tussen journalist en publiek. In zijn ogen bestaat het publiek niet langer uit passieve mediaconsumenten, maar uit potiëntiele deelnemers aan de nieuwsvoorziening. Sociale media noemt hij in zijn onlangs verschenen boek ‘Na de deadline’ een cadeautje voor de journalistiek.
Jaap Stronks: noemt zich online strateeg voor maatschappelijke organisaties. Hij helpt onder meer PvdA, Cordaid, de Consumentenbond, Vodafone, NS en diverse ministeries met het ontwikkelen van online communicatiestrategieën. Hij weet alles over hoe sociale media daarbij het best kunnen worden ingezet. Op De Nieuwe Reporter schreef hij in 2010 het niet ondenkbaar is dat we in de toekomst de journalistiek niet meer nodig hebben voor het publieke debat.
Chris Aalberts: is actief als zelfstandig docent en onderzoeker op het gebied van politieke communicatie. Zijn expertise is de dialoog tussen politici en burgers. Hij schreef het boek ‘Veel gekwetter, weinig wol’, over de inzet van sociale media door overheid, politiek en burgers. Zijn conclusie: de impact van sociale media op het publieke debat wordt schromelijk overschat.
Erasmusfestival
Fontys Hogescholen is dit jaar voor de vijfde keer officieel partner van het Erasmusfestival dat iedere twee jaar in Den Bosch wordt gehouden. Onderdeel van het festival – dit jaar met het thema De Week van de Democratie – is een debattenreeks op verschillende locaties in Den Bosch en daarbuiten. Het debat Sociale media: verrijking van politiek en journalistiek? vindt plaats op 12 november van 16.00 – 17.30 uur bij Fontys Hogeschool Journalistiek, Prof. Gimbrerelaan 16, Tilburg. Het debat is vrij toegankelijk.
[Bron: persbericht]